Jdi na obsah Jdi na menu
 


KOKOSOVÝ OLEJ PANENSKÝ

8. 6. 2015

Oleje a tuky

Při dietě máme tendenci omezit konzumaci tuku a to není dobře, protože má ve výživě významnou roli. Tělo ho pro svou zdravou činnost potřebuje nejen na vstřebávání vitamínů, ba co víc, tuky činí požitek z jídla kompletní, zvýrazňují chutě a navozují pocit opravdového nasycení. Proto nedržme diety, ale změňme životní styl za příjemnější, zdravější, jednodušší a trvalý. Pokud kokosovým olejem nahradíme část tuků nebo budeme přijímat jenom kokosový tuk, tak shledáme, že ho nespotřebujeme tolik, jako jiného tuku a tím se nám jeho cena dostane úroveň dřívějších výdajů za všechny tuky - olej, sádlo, máslo, smetana, mléko, sýry.

Nejhorší jsou Ztužené tuky všeobecně, které se největší měrou podílejí na ucpávání tepen a způsobují koronární nemoci a tělo se jich velmi těžko zbavuje

Špatné - Živočišné tuky od zvířat z velkochovu – sádlo a máslo, smetana, mléko, sýry

Střední - Rostlinné tuky všeobecně – nenasycené – s dlouhým řetězcem

Lepší - Olivový olej panenský

+Lepší - Živočišné tuky od zvířat z domácího chovu – sádlo a máslo, smetana, mléko, sýry

Nejlepší - KOKOSOVÝ   OLEJ   PANENSKÝ – s krátkým řetězcem U NÁS V PRODEJI

  • dokáže při pravidelném používání zmírnit či vyléčit celou řadu civilizačních nemocí
  • patří do skupiny nasycených tuků (máslo, sádlo), ale výrazně se od nich liší, protože nezpůsobuje zdravotní potíže, ba naopak tyto nemoci léčí
  • jeho trávení se podobá trávení sacharidů, nepotřebuje žluč ani enzymy slinivky a rozkládá se na glukózu – postupný zdroj energie – neusazuje se v těle
  • nezatěžuje štítnou žlázu, jehož hormony jsou pro vyvážený metabolismus zásadní
  • pár lžiček dokáže navodit pocit nasycení na několik hodin, lze se tak vyhnout neustálým choutkám na sladké a jídlo vůbec, které vedou k dalšímu přejídání
  • DOPORUČENÍ

při vaření, smažení, dušení a pečení – může se zahřát až na 180 st.C

na chleba, na saláty a jiná zpracování ve st. kuchyni, do dětských výživ, kaší, pudinků, do rýže nebo jako doplněk stravy

minimální DDD je 2x1 polévková lžíce tekutého pro vnitřní užití

na vlasy a na pokožku celého těla

může být v lednici, ale i při pok. teplotě, pod 24 st.C tuhne, ale již při teplotě dlaní se rozhřeje, je odolný proti žluknutí – oxidaci, tím nevznikají volné radikály

  • POMÁHÁ

zažívací potíže všeho druhu – je stráven rychle a s minimálním úsilím organismu dokáží ho strávit i předčasně narozená miminka

při redukčním stylu života, urychluje metabolismus, čímž spotřebujeme více energie pokud jej nahradíte za jiné tuky

dodá pocit nasycenosti a nahradí jemně sladkou chuť

pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi

stabilizuje hladinu cukru v krvi a tím snižuje zátěž nadledvinek (tmavé kruhy kolem očí)

jeho mastné kyseliny neucpávají cévy, chrání před vysoký krevním tlakem, aterosklerózou, srdečním onemocněním, mozkovým mrtvicím

zvyšuje přirozenou obranyschopnost

předchází vzniku cukrovky

růst zdravých kostí a zubů, proti osteoporóze

podporuje úbytek nežádoucí váhy

pomáhá zneškodnit viry mononukleózy, chřipky, hepatitidy C,spalničky, opary a další

eliminuje onemocnění slivky břišní

zmírní problémy s podvýživou, cystickou fibrózou, žlučníku, Crohnovy choroby, žaludečních vředů, podráždění způsobené hemeroidy, chronické záněty, chrání před rakovinou, kazivosti zubů, předčasném stárnutí, únavovém syndromu, zvětšené prostatě, epileptickým záchvatům, ledvinovým onemocněním a onemocnění močových cest, nemoci jater, likviduje  bakterie zápalu plic a ušních potíží, bolesti v krku, otravu z jídla, kapavku, meningitidu, likviduje houby a kvasinky způsobující trychofycii, kožní plísně, afty, vyrážky, vypudí tasemnici, vši a jiné parazity,

chrání před UV zážením na pleť, chrání před mrazem, na spáleniny, odstraňuje lupy

  • je velmi lehce stravitelný a proto se jako jediný používá u miminek s nedovyvinutými orgány a to vně i uvnitř, proto podporuje lepší vstřebávání důležitých živin, ochrana dětí proti nemocem, kys.laurová a kaprinová je v mateřském mléce - viry a bakterie
  • V PÉČI O TĚLO

má jemnou kokosovou vůni

je nejlepším, ale POZOR, chladivým olejem na masáže

zvláčňuje a chrání pokožku, jeho složení je podobné tukům v položce

je skvělý po opalování a po holení
umí narušit lipidové membrány kvasinek, bakterií a virů – jako přírodní antibiotika

Co je na začátku cukrovky

  1. Obezita, dokonce jenom o 5-7 kg nadváhy
  2. Vysoký krevní tlak
  3. Nedostatek pohybových aktivit DENNĚ  - 2 – 3 hodiny plného nasazení – když se zastaví nebo zpomalí pohyb venku, zastavuje nebo zpomaluje se i pohyb uvnitř
  4. Zažívací potíže – říhání, pálení žáhy, přehnaná chuť na jídlo, nadýmání, škrundání – pokud se objeví byť jen jedna z těchto věcí, tak se trávení ozývá, že je nesprávně provozované
  5. Větší neodůvodněná, neuhasitelná žízeň a větší potřeba močení
  6. Zvýšená hladina kyseliny močové v krvi – dna – bolest kloubu palce u nohy (nebo i jiný kloub)
  7. Tmavý pigmentový prstenec kolem krku (produkce většího množství inzulínu)
  8. Máte časté kvasinkové infekce (vaginální nebo u mužů v močové trubici)
  9. Svědění kůže především v oblasti třísel, pocit mravenčení po celém těle

Když už to je  Diabetes II. typu je plus

  1. Je-li u vás v rodině již nemocný cukrovkou, je to pro vás informace o možném riziku
  2. Postižení oběhového systému nebo srdečně cévní onemocnění
  3. Rozmazané vidění
  4. Riziková věková hranice je průměrně kolem 45 roku věku
  5. Dlouho se nehojící rány
  6. Bolest  nohou  - nebo nedostatečná citlivost v nohách
  7. Bolest hlavy
  8. Výkyvy nálad
  9. Malátnost



 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA